Digital omstilling får Berlingske Media skånsomt igennem krisen

28. March 2023

Kontakt

Annette Stampe Kofoed, EA +45 25 13 68 08 ansk@berlingskemedia.dk

Digital omstilling får Berlingske Media skånsomt igennem krisen-img

2022 var et år præget af krig i Ukraine, stigende inflation og andre kriser, som satte økonomien under pres. Trods de vanskelige omstændigheder lykkedes det Berlingske Media at levere et overskud på 64 millioner kroner.

Forklaringen skal findes i de seneste års digitale omstilling, hvor fokus har været på at levere journalistik på digitale platforme. Den samlede forretning og husets medier, Berlingske, B.T., Weekendavisen og Euroinvestor, har udviklet deres digitale tilstedeværelse. Det har betydet øgede digitale indtægter, fordi markedet vokser her, mens omkostningerne til at producere og distribuere aviser reduceres, hvilket er en fordel, når priserne på papir og andre varer stiger.

“Vi er kommet skånsomt igennem 2022, fordi vi primært er et digitalt mediehus. Fordelen er, at det digitale marked for journalistik er vokset, hvilket giver nye indtægter, mens omkostningerne til papir, distribution og energi er faldet på trods af inflationen,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver for Berlingske Media.

Nøgletallene i årsregnskabet er følgende: Omsætningen for 2022 endte på 731 millioner kroner, hvilket er 25 millioner kroner lavere end året før, men på linje med omsætningen i 2020. Driftsresultatet (EBITA) blev 64 millioner kroner i 2022. Til sammenligning var driftsresultatet 72 millioner kroner i 2021 og 63 millioner kroner i 2020. Budgettet og dermed forventningerne var højere for både toplinje og bundlinje, men den økonomiske situation med krig i Ukraine og stigende inflation ændrede forudsætningerne. Samlet set viser tallene, at virksomheden er sund, og at den løbende omstilling fra print til digital fungerer også igennem et kriseår som 2022.

Årets resultat blev 79 millioner kroner, hvilket er markant højere end 2021, hvor det landede på lige under 50 millioner kroner. Årets resultat har været påvirket af engangsposter på 34 millioner kroner fra bl.a. lukningen af Trykkompagniet, fusionen mellem Bladkompagniet og DAO samt udbetaling fra strejkefonden, som Danske Mediers Arbejdsgiverforening har opløst.

Graf til årsregnskab.JPG

Her finder du hele Berlingske Medias Årsrapport 2022.

BILLEDTEKST: Den 14. juni 2022 inviterede Berlingske Media hele den danske presse til pressemøde med videolink til Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Flere pressemeddelser

Slide 1 of 24
Slide 1 of 24