Berlingske Media lukker Trykkompagniet

3. November 2022

Kontakt

Administrerende direktør for Trykkompagniet og finansdirektør for Berlingske Media Michael Bjerregaard Telefon: +45 21 72 42 08 Email: mibj@berlingskemedia.dk

Berlingske Media lukker Trykkompagniet-img

Til nytår ophører B.T. med at udkomme som avis, både som abonnementsprodukt og som gratis trafikavis, og bliver et 100 procent digitalt medie. Avisens ophør på print og et i øvrigt faldende printoplag medfører betydelig nedgang i aktiviteten for Trykkompagniet i Slagelse, som også producerer Berlingske og Weekendavisen. Under de nuværende forudsætninger og uden produktion af B.T., er den fortsatte drift af Trykkompagniet ikke økonomisk bæredygtig.

Berlingske Media har forsøgt at finde en ekstern partner, som vil overtage trykkeriet. Der har været interesse for at overtage Trykkompagniet, men ingen har fundet økonomi i at fortsætte driften i et marked, hvor efterspørgslen på print bliver mindre.

Berlingske Media har derfor i dag orienteret medarbejdere om, at man påtænker at lukke Trykkompagniet ved årets udgang.

En lukning af Trykkompagniet og outsourcing af produktionen vil være historisk for Berlingske Media. Forløberen for Berlingske startede i Ernst Heinrich Berlings bogtrykkeri i 1749. Med lukningen af trykkeriet i Slagelse slutter en æra; Berlingske Media vil for første gang i 273 år ikke længere have egen produktionskapacitet. Det understreger mediekoncernens digitale omstilling.

Beslutningen om at lukke Trykkompagniet vil desværre medføre, at der opsiges seksten fastansatte og ni timelønnede medarbejdere.

Der indledes dags dato forhandlinger med medarbejderrepræsentanter for Trykkompagniet.

Fakta om Trykkompagniet:

  • Sjællandske Avistryk i Slagelse blev i 2016 en del af Trykkompagniet, som ejes af 100% Berlingske Media

Flere pressemeddelser

Slide 1 of 17
Slide 1 of 17