Berlingske Media leverer 63 millioner kroner i overskud trods corona

25. March 2021

KONTAKT

Anders Krab-Johansen Koncernchef og udgiver Kontaktes via Lucia Elisabeth Kyle +45 29 73 72 93

Berlingske Media leverer 63 millioner kroner i overskud trods corona-img

Berlingske Media leverede et driftsresultat på 63 millioner kroner i 2020, selv om annoncemarkedet blev ramt af corona og nedlukning. Mediekoncernens omsætning faldt til 734 millioner kroner, hvilket skyldtes mindre salg af både digital- og printannoncer. Især B.T. blev ramt af den bratte opbremsning på annoncemarkedet, mens krisen i mindre grad slog igennem hos Berlingske, Weekendavisen og Euroinvestor.

“Inden Covid-19 ramte Danmark, havde vi troet på fremgang på annoncemarkedet i 2020. Virkeligheden blev mere grum, men vi er trods alt stolte af resultatet. Nu satser vi på fremgang, efterhånden som Danmark genåbner,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver for Berlingske Media.

Coronakrisen betød, at danskerne læste flere nyheder end nogensinde før. B.T. kunne i sensommeren 2020 bryste sig af at være blevet Danmarks største digitale medie. Fremgangen fortsatte, og mediet rundede 600 millioner sidevisninger ved årets udgang.

Danskernes efterspørgsel på troværdige nyheder, analyser og debat slog også igennem hos husets abonnementsfinansierede medier. Berlingske passerede 90.000 betalende abonnenter i efteråret, og har kurs mod 100.000 abonnenter i indeværende år. I 2020 blev Berlingske det mest profitable nyhedsmedie i koncernen, hvilket er første gang i mange år.

Weekendavisen fortsatte sin sunde udvikling med over 46.000 abonnenter, hvoraf en voksende del er digitale. Læserne vil gerne udfordres og blive klogere hver weekend, og det danner grundlag for en sund forretning.

2020 stod i epidemiens tegn. Covid-19 ramte annonceomsætningen, men satte samtidig yderligere skub i den digitale omstilling. Berlingske Media er Danmarks førende digitale mediehus, og derfor står vi stærkt rustet til nye udfordringer.

“Vi er klar til investeringer i journalistik. Der er mere end nogensinde brug for en fri, borgerlig presse,” siger Anders Krab-Johansen.

Flere pressemeddelser

Slide 1 of 11
Slide 1 of 11