Weekendavisen får ny chefredaktør

Weekendavisen får i dag ny ansvarshavende chefredaktør, når Anne Knudsen bliver afløst af Martin Krasnik. Anne Knudsen har været ansvarshavende chefredaktør for Weekendavisen siden 1998 og administrerende direktør for Weekendavisen A/S siden 2002, og under hendes ledelse har Weekendavisen fået en stadigt stærkere position med konstant opmærksomhed på fortælleglæde, høj journalistisk kvalitet og markante skribenter. En position som også tydeligt har vist sig på avisens meget tilfredsstillende indtjening.

Berlingske Medias adm. direktør Mette Maix vil fremover tillige være adm. direktør for Weekendavisen A/S.

Mette Maix siger:

“Anne Knudsen har i sin rolle som ansvarshavende chefredaktør insisteret på at give avisens læsere den bedste journalistik i Danmark hver uge. Med hende i spidsen har Weekendavisen vist, at læserne gerne vil have velskrevne, interessante og overraskende historier – også på papir. Anne Knudsen har udviklet og styrket Weekendavisen ved at holde fast i den høje kvalitet og den eftertænksomme redigering.”

Fortsætter som skribent
Som ansvarshavende chefredaktør har Anne Knudsen, der er antroplog dr. phil., været afgørende for Weekendavisens fremgang, ligesom hun står bag udvidelser med videnskabssektionen Ideer og børnesektionen Faktisk. Men læserne kender ikke mindst Anne Knudsen som uovertruffen formidler af politik, historie, kultur og forskning.

“Anne Knudsen er indbegrebet af alt det, Weekendavisen står for: Den fordomsfrie, nysgerrige tilgang til verden med perspektiv, saglighed og humor. Det er derfor også en stor glæde for os og avisens læsere, at hun fortsætter som skribent i Weekendavisen”, siger Mette Maix.

“Martin Krasnik er et glimrende valg til posten som ansvarshavende chefredaktør på Weekendavisen. Han har skrevet for avisen, siden han var ganske ung, og han er vellidt både blandt medarbejdere og læsere. Martin står som garant for Weekendavisens dyder; han er vidende, lysvågent interesseret i verden og fantastisk velskrivende”, siger Anne Knudsen.

Martin Krasnik begyndte som praktikant på avisen i 1995 og har siden været avisens udlandsredaktør og korrespondent i Jerusalem og London. Efter nogle år som studievært på DR2 Deadline vendte han i september i fjor tilbage til Weekendavisen.

“Jeg glæder mig helt forfærdeligt meget. Weekendavisen gør noget, som de færreste aviser i verden prioriterer højt: Skriver godt, skarpt og underholdende om svært og vigtigt stof. Weekendavisens journalister kan noget helt særligt. Det er en meget stor ære at skulle styrke og udvikle Weekendavisen sammen med dem”, siger Martin Krasnik