Radio24syv satser på digital fremtid

Ejerne af Radio24syv har besluttet at søge en digital licens til den populære taleradio. Planen var en nedlukning af stationen den 31. oktober, men der har vist sig en mulighed for at fortsætte som digital radio på DAB, internet og som podcast.

Øvelsen bliver vanskelig, for lukningen er planlagt. Medarbejderne er sagt op og lokalerne gjort klar til fraflytning. Alligevel vælger ejerne at søge om licens til den digitale kanal, som kan gå i luften 1. november. Der er ingen garanti for, at Radio24syv vinder udbuddet. Det afgør Radio- og tv-nævnet den 22. oktober - ni dage før den eksisterende radiolicens udløber.

"Vi holder simpelthen for meget af Radio24syv til at lukke den. Det er blevet en vigtig stemme i offentligheden, og derfor har vi kæmpet og vil fortsat kæmpe for dens overlevelse. Det mest uduelige medieforlig i mands minde har efterladt mange interessenter mere eller mindre vingeskudte, men nu vælger vi altså at gå all in og se de indførte begrænsninger som kreative benspænd, vi må forsøge at overvinde," siger Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People, som ejer Radio24syv.

Radio24syv har over de seneste otte år opbygget et af de stærkeste nye mediebrands i Danmark, har skabt nye programformater og udvidet markedet for taleradio i konkurrence med DR. Kanalen skal videreføre det unikke DNA, men det bliver på nye betingelser. Muligheden for at sende på FM forsvinder, og dermed bliver adgangen til lytterne hæmmet i forhold til den eksisterende radio. Det statslige tilskud bliver også reduceret til 70 mio. kr.

“Vi har en chance for at videreføre et nyskabende medie. Radioen bliver fremover 100 procent digital, og det er en udfordring, vi gerne vil tage op,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver i Berlingske Media.

Medarbejderne er blevet orienteret torsdag. Radio24syv står foran en usikker periode, hvor stationen fortsat vil sende som planlagt. Der er ingen garanti for succes, men det er værd at tage chancen.

Ejerne har valgt at ansætte Jakob Kvist som ansvarlig for ansøgningen af den nye licens, mens Jørgen Ramskov fortsætter som radiodirektør frem til 31. oktober.

For yderligere information:

Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem, Berlingske People
Telefon: +45 22 65 52 33

Anders Krab-Johansen, koncernchef og udgiver, Berlingske Media