Farvel til en enestående radio-succes

Radio24syv har været et enestående bekendtskab for Berlingske Media. Radioen har givet lytterne et væld af oplevelser. Rejsen slutter til oktober. Berlingske Media har besluttet ikke at genansøge om at drive den fjerde radiokanal.

En stor tak skal lyde til alle medarbejderne på Radio24syv og alle de mennesker, som har støttet op om radiokanalen. Og tak til alle dem, som det seneste år har opbygget en spirende podcast-succes i 24syv, som åbnede armene for alle danske medier og små produktionsselskaber. Lytterne har fået unikke oplevelser på dansk, som har øget mangfoldigheden i det danske mediebillede. Succesen er jeres.

Berlingske Media ejer i dag 70 procent af Berlingske People, som har drevet Radio24syv i over syv år. Beslutningen om ikke at genansøge er truffet i fuld enighed med vores partner, People Group. Som ejer var intentionen at udvikle radio og podcast, bygge videre på den enestående succes, som er skabt, og ovenikøbet gøre det for et lavere offentligt tilskud. Men en virksomhed er en cocktail af mennesker, kultur og økonomiske rammer, og de er ikke til stede, når det gælder videreførslen af Radio24syv under de nye betingelser.

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at radiokanalens hovedredaktion skal være lokaliseret mindst 110 kilometer fra København. Naturligvis kan man drive radio fra Aarhus eller en anden by i provinsen, men det bliver ikke Radio24syv. Radio24syv er drevet fra København, og Berlingske Media ville skulle begynde forfra i en by, hvor vi ikke har vores base. Det ville blive dyrere og dårligere.

“Vi havde satset på at udvikle Radio24syv i otte år mere. Men det kræver, at vi kan udvikle forretningen og investere i podcast. Sådan blev det ikke. Det piner mig at sige farvel til så meget talent,” siger Anders Krab-Johansen, koncernchef for Berlingske Media.

Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for Berlingske Media, udtaler: “Det tog de første fem år at gøre Radio24syv til den ubestridte succes, kanalen er i dag. Efter at danskerne har investeret 800 mio. kr. i denne succes, er det svært at forstå, at et politisk flertal nu har valgt at designe det nye udbud, så det på forhånd er givet, at Radio24syv ikke kan fortsætte i sin nuværende form. Det er uforståeligt og beklageligt. Ikke bare for Berlingske Media og de mange dygtige og originale medarbejdere. Men også for de mange, mange lyttere ud over hele landet, der har nydt godt af, at Radio24syv har fornyet taleradio i Danmark.”

Den 31. oktober udløber den eksisterende sendetilladelse. Berlingske Media driver radioen frem til sidste dag og overvejer lige nu, hvordan vi også i fremtiden kan satse på lyd og podcast.

For yderligere information:

Anders Krab-Johansen
Koncernchef og udgiver, Berlingske Media

Lisbet Røge Jensen
PA og sekretariatschef, Berlingske Media
Telefon: +45 22 16 76 43

Foto og pressekit findes her