Velskrivende og kritisk tænkende debatjournalist søges

Du skal være skarp og klog. Ligesom det debatstof, vi ønsker at dyrke.

Berlingske ønsker at skabe Danmarks stærkeste platform for ide- og samfundsdebat ved at samle kvalificerede kommentatorer og ved selv at sætte emner på dagsordenen med skarp debatjournalistik. Ambitionen er hver dag at levere debatstof, som kan gøre os klogere. Vi ønsker at bidrage til en rationel offentlig samtale, hvor man også i de hårdeste polemikker kræver substans, dokumentation og respekt for modparten af vores debattører.

Som led i vores oprustning på opinionsfronten har vi etableret en ny samlet debatredaktion for at dække hele spektret af debatstof fra indland og udland til økonomi og erhvervsliv. Denne nye redaktion af dygtige og dedikerede medarbejdere ønsker vi nu at udvide med et nyt medlem. Vi opretter en stilling som debatjournalist for at styrke vores evne til selv at igangsætte, iscenesætte og skrive.

Du behøver ikke nødvendigvis at have en journalistisk uddannelse, men vi søger en person med følgende kvalifikationer:

  • Fortrolighed med og høj interesse for det danske debatunivers.
  • Stor viden om international debat og evne til at bringe international debat ind i en dansk kontekst.
  • Gode kompetencer i ideudvikling. Du skal kunne spotte debategnede historier og hver dag selv bidrage med idéer.
  • Du skal mestre det kritiske interview og være en stærk formidler. Vores nye reporter skal bl.a. skrive mange debatinterviews.
  • Stærke digitale kompetencer; man skal have flair for digital formidling og performance.
  • Villighed til at være fleksibel mht. arbejdsopgaver. Alle på redaktionen skal kunne hjælpe med redigering.
  • Du skal kunne agerere selvstændigt og på samme tid passe ind på en redaktion med en kammeratlig omgangstone. Du skal være en holdspiller.

Berlingskes debat skal gerne tiltrække alle samfundsinteresserede, men vi har et særligt fokus på emner, som optager borgerlige danskere. De emner skal du have forståelse for. At skrive til borgerlige betyder på ingen måde, at vores debatstof alene skal være borgerligt. Tværtimod er vi særligt optaget af at præsentere standpunkter, som på kvalificeret vis udfordrer borgerlig tænkning. Denne ambition kan du altså blive en del af; ligesom du kan være med til at udvikle Berlingskes næste satsninger på debatområdet.

Henvendelse:

Eventuelle spørgsmål rettes til debatredaktør Pierre Collignon på [email protected] eller 7170 5039.

Ansøgning:

Send din ansøgning og cv via linket her på siden, så vi har den senest den 25. maj 2018.

Tiltrædelse:

Hurtigst muligt.

Søg stillingen

Ansøgningsfrist: 25. maj 2018