Den Berlingske Fonds priser uddelt til Mary, Matilde og Simon

Berlingskes journalist Simon Kruse ​og DR’s Matilde Kimer modtog sammen Den Berlingske Fonds Journalistpris. De bliver hædret med prisen og de medfølgende 100.000 kroner for deres dækning af krigen i og omkring Ukraine. H.K.H. kronprinsesse Mary blev hædret for hendes indsats overfor sårbare og udsatte grupper. Den økonomiske del af Hædersprisen på 100.000 kr. sendte kronprinsessen straks videre til Alliancen mod mobning.

Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen begrundede valget af de to østeuropæiske korrespondenter, han sagde blandt andet:

“I dag har vi to journalister blandt os her i salen, som er nogle af branchens bedste til at bruge øjne og ører. Og som har brugt dem til at skildre en helt afgørende konflikt i verden og Europa i dag, et uomgængeligt symbol på sprækkerne, der viser sig internationalt – krigen i og omkring Ukraine. Det har de gjort med et beundringsværdigt mod”.

Læs mere om Journalistprisen http://www.b.dk/nationalt/mathilde-kimer-og-simon-kruse-haedres-med-den-berlingske-fonds-journalistpris

H.K.H Kronprinsesse Mary hædret for sit sociale engagement

Den Berlingske Fond gav årets hæderspris til H.K.H. kronprinsesse Mary for hendes indsats for at hjælpe udsatte og sårbare grupper i det danske samfund. Formanden for fondens bestyrelse, Mads Bryde Andersen holdt en tale, hvor han begrundede valget af Kronprinsessen:

“De kvaliteter fonden har villet hædre Kronprinsessen for, handler om det særlige personlige og sociale engagement, hun har udvist i hele sit virke. Kronprinsessens blik for og engagement i socialt udsatte og udfordrede grupper er nemlig helt enestående, uanset hvilken målestok man vælger,” sagde Mads Bryde Andersen.

Herefter tog H.K.H. Kronprinsesse Mary selv ordet og sagde blandt andet:
“God eftermiddag. Jeg har næsten ikke ord til at beskrive, hvor rørt jeg blev af at høre oplægget til, hvorfor jeg er blevet indstillet og valgt til at modtage prisen,” sagde kronprinsesse Mary.

Du kan se hele kronprinsessens tale på b.dk http://www.b.dk/nationalt/hoer-kronprinsesse-marys-takketale-efter-modtagelsen-af-berlingske-fonds

Udover vores egne medier var store dele af den danske presse til stede ved arrangementet. DR, TV 2, Ritzau, Information og ugebladene Billed Bladet og Se og Hør var alle mødt talstærke op væbnet med både video- og still fotografer.
Den musikalske underholdning stod Chris Minh Doky Trio og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Børnekor for.​

Se hvem der tidligere har modtaget Den Berlingske Fonds priser