ANNONCEPARTNER-SKABER HOS BERLINGSKE MEDIA


Få dit brand tæt på de store begivenheder hos stærke mediebrands

Medierne bruger enorme ressourcer på at udvikle og eksponere redaktionelle koncepter, og det kan derfor give en stærk og effektiv branding at placere dig i sammenhæng med det journalistiske indhold - hvis indholdet matcher dine værdier.

Annoncelandskabet er under hastig forandring. Streaming er i gang med at overtage flow-tv’ets rolle - og dermed de store reklameblokke på tv. Tredjepartscookies bliver udfaset, hvilket stiller nye krav til annoncørers og mediers muligheder for at udnytte brugernes data til effektiv annoncering.

Du skal derfor tænke i alternative baner, hvis dit brand eller virksomhed skal fremstå stærkt. Én af mulighederne er et annoncepartnerskab, hvor du indgår i et samarbejde med en medievirksomhed.

Medierne bruger enorme ressourcer på at skabe redaktionelle koncepter og events, som de bagefter giver stor eksponering og journalistisk dækning. Der bliver også lagt mange kræfter i at dække eksterne events som OL, Eurovision, Tour de France og VM i fodbold og håndbold. Finder du et redaktionelt koncept, som i stil, tone og indhold passer til dit brand, kan du blive eksponeret over for læserne sammen med det redaktionelle indhold - som mediets annoncepartner.

En mulighed, som i disse år bliver mere og mere populær: “Lige nu ser jeg en bevægelse gående fra et større fokus på taktiske indsatser hen imod et stærkere fokus på branding. Et stærkt partnerskab med et etableret medie er en måde at finde fodfæste i den store mediejungle,” forklarer Thomas Huniche Sterndorff, direktør og partner i mediebureauet Orchestra.

CASE: SKODA X B.T.
Tour de France

Et stærkt annoncepartnerskab

Et anderledes og stærkt annoncepartnerskab mellem B.T. og SKODA blev skabt under Tour de France.

Kampagnen bestod af et sponsorat på B.T.s podcast “Bag Touren” samt en folieret bil med logo. Dertil kom de mange positive sideeffekter med billeder af bilen i livebloggen og i artikler.

B.T.s dygtige sportsjournalister var godt kørende takket være samarbejdet med SKODA. Under hele Touren blev podcasten “Bag Touren” optaget og interviews blev lavet på bagsædet af en SKODA Kodiaq, som blev stillet til rådighed af SKODA. Bilen fik rigtig meget opmærksomhed i både Tour-feltet, og i de mange artikler B.T. bragte.

Partnerskabet med B.T. på Tour de France gav os adgang til brandaktivering overfor en bredere og generelt meget sportsinteresseret målgruppe. Det var genialt, at podcasten "Touren på bagsædet" blev opkaldt efter den SKODA Kodiaq, som B.T. redaktionen sendte direkte fra i Frankrig. Bilen blev rigtig godt eksponeret i både Tour feltet, og i de mange artikler B.T. skrev om Tour de France.

Niels Pilgaard Hansen
Head of Marketing & PR, SKODA

veje til et godt partnerskab


5

Forenelige mål: Arbejder I mod samme mål, er det oplagt at gøre det sammen.

Modtagerorienteret: Sæt dig altid i målgruppens sted og vær skarp på målgruppens værdier og behov.

Brand match: Har I samme værdier, kan et annoncepartnerskab bruges til at understøtte disse værdier. Ved at gå sammen vil I styrke hinandens budskaber og positionere hinandens brands.

Målgruppe-match: Har I samme målgrupper, kan et samarbejde sikre den rette eksponering. I styrker jeres markedsføring og tilfører samtidig værdi for målgruppen.

01

02

03

Fysisk aktivering: Til events skal du involvere og stimulere publikum. Hermed vil oplevelsen og budskaberne huskes bedre.

04

05

CASE: PORSCHE X BERLINGSKE
Talent100

Et annoncepartnerskab fuld af drømme

Talent100 er Berlingskes årligt tilbagevendende koncept, hvor udvalgte talenter fra dansk erhvervsliv og det offentlige bliver hyldet. I 2022 var Porsche annoncepartner på Talent100 sammen med PwC og Netcompany.

I Porsches globale brandprogram ”Dreamers. On.” er drømmen og talentet i fokus. Dette fokus bliver foldet ud i to native-artikler på berlingske.dk. Artiklerne portrætterer Andreas von der Heide, ekstremløber, far til tre, cand.jur og medejer af Les Deux, samt Ida Karstoft, en ung dansk atlet med store ambitioner.


Med artiklerne i vores native kampagne ønsker vi at bidrage til, at der bliver fortalt ”Dreamer Stories” – altså historier om talentfulde mennesker, der tillader sig at drømme - og måske endda allerede udlever sin egen drøm.”

“Både Andreas von der Heide og Ida Karstoft er fantastiske eksempler på unge talenter, som tillader sig at have ambitiøse drømme, og det vil vi gerne sætte fokus på. Så er det mindre vigtigt for os at fremhæve specifikke produkter fra Porsche i den sammenhæng. Det er nærmere parallellen til Porsches historie: Et brand der er bygget på en drøm – drømmen om at skabe den perfekte sportsvogn.

                                           

 Ann-Sophie Dam, PR & Marketingchef, Porsche Danmark

Som med andre typer af annoncering, hvor brand og medie også er tæt forbundet (for eksempel Native Advertising eller podcast-sponsorater) er én af annoncepartnerskabets klare fordele, at man som brand optræder i sammenhæng med et medie med høj troværdighed. Det betyder dog samtidig, at du som annoncør ikke kan få lov til alt.

“Redaktioner har redaktionel frihed. Der er vandtætte skodder mellem annonceafdeling og redaktionerne, så du kan ikke komme ind og præge selve journalistikken. Når du indgår et annoncepartnerskab, er det muligheden for at danne en kommerciel pakke rundt om det redaktionelle indhold, du får. Faktisk er de vandtætte skodder netop styrken ved annoncepartnerskabet, fordi det skaber troværdighed omkring mediet - og dermed annoncøren,” siger Head of B-Partner hos Berlingske Media, Birgitte Elming.

Ifølge Thomas Huniche Sterndorff er det helt essentielt, at annoncører netop indgår i partnerskabet på mediets præmisser. Det gælder også i det indhold, der laves i forbindelse med partnerskabet, hvad enten outputtet er Native Advertising, events, video eller noget helt fjerde.

“Som annoncør bliver man nødt til at lægge ønskerne for sit eget lidt til side. Prøver man at prakke målgruppen noget indhold på, som de ikke rigtig interesserer sig for, vil partnerskabet ikke lykkes. Som brand bliver man derfor også nødt til at være lidt modig og stole på den rådgivning, man får af mediet. Samtidig skal mediet også udvise fleksibilitet over for partneren i form af innovative eksponeringsmuligheder. Et rigtigt partnerskab kræver vilje fra begge sider men med fokus på målgruppen,” siger han.

Troværdig branding

DBU x B.T.

#flagfordanmark

Partnerskab i forbindelse med EM 2021  


Der er en lang række fordele ved at indgå annoncepartnerskab med et etableret mediehus. Herunder den store eksponering og muligheden for at nå forskellige målgrupper. Medierne har den fordel, at de har en stor viden om netop deres målgruppe, som måske kan være svære at nå med en traditionel annoncering.

"Partnerskaber gør det muligt at tappe ind i et andet univers og nye målgrupper. Der kan være målgrupper, vi kan have svært ved at nå, men som man gennem et partnerskab med et medie kan få en anden adgang til. Der er måske også nogle parader, der falder, fordi man har lavet et samarbejde, hvor man læner sig tæt op af et stærkt brand,” forklarer Thomas Huniche Sterndorff fra Orchestra.

I et annoncepartnerskab med Berlingske Media kan du eksempelvis få mulighed for at komme tættere på Berlingske Medias brands og redaktionelle koncepter som Byens Bedste og Talent100.

“Som anonncepartner køber du i udgangspunktet ind på en fast defineret kommerciel produktpakke, som udspringer af et event eller et redaktionelt koncept. Herfra bygges elementer på, som kan øge opmærksomheden og styrke brand fittet i forhold til den enkelte annoncør,” siger Berlingske Medias Birgitte Elming, der forudser, at efterspørgslen på annoncepartnerskaber kommer til at stige fremover:

“Vi er af den opfattelse, at markedet går mod tættere og stærkere samarbejder, hvor medie og annoncør i fællesskab skaber de synergieffekter, der kan gøre en forskel. I en tid, hvor medieindkøb og kommunikation bliver stadig mere fragmenteret, stiger behovet for kvalitet og kontekstuel relevans, så vi forventer bestemt et øget fokus på annoncepartnerskaber i fremtiden.”
Adgang til nye målgrupper

ANNONCEPARTNERSKABER


BMW x EUROINVESTOR

#millionærklubben_special


BMW i et annoncepartnerskab med ti særudgaver af Millionærklubben, der gik tæt på direktører i C25 virksomheder.

Skal denne ejendom skabe rammerne for din virksomhed?

Det vigtige forarbejde: Find det rette match

“Meget ligger i forarbejdet. Man skal sikre sig at gå med den rigtige partner. Med det rette sammenfald af målgrupper. Der skal være det helt rigtige match, den helt rigtige kontekst, hvor medieplatformen er den fuldstændige rigtige. Desuden er det vigtigt at afklare, om man vil det samme, og at man har samme ambitionsniveau.”

Thomas Huniche Sterndorff, direktør og partner i Orchestra
TROVÆRDIGHED
Du får mulighed for at drage fordel af Berlingske Medias stærke brand og positionere din virksomhed eller brand i en kontekst med høj troværdighed.
KENDSKAB
Det skaber et kvalificeret kendskab til et brand eller virksomhed i markedet.
MÅLGRUPPE
Du får adgang til Berlingske Medias attraktive målgrupper.
SYNLIGHED
Du får stor synlighed på tværs af platforme.
ENGAGEMENT
Skab engagement om dit brand / produkt. For eksempel gennem employer branding.

5 grunde til at vælge et annoncepartnerskab

Annoncepartnerskaber i Berlingske Media

I samarbejde med jer laves en kommerciel pakke omkring et event eller et veletableret redaktionelt koncept.

Et annoncepartnerskab kan læne sig op ad redaktionelle koncepter:

  • Talent 100 og Byens Bedste på Berlingske
  • Weekendavisens Litteraturpris

Et annoncepartnerskab kan også læne sig op ad nationale eller internationale events:

  • VM, Sommerens Festivaler og Tour de France, der har stort redaktionelt fokus på B.T.


Der er også muligt at lave et annoncepartnerskab omkring faste redaktionelle elementer. F.eks podcast som 'Det vi taler om' på B.T., 'Avistid' på Weekendavisen eller 'Millionærklubben' på Euroinvestor.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

  • Modtag invitationer til faglige og sociale events
  • Bliv opdateret på de seneste nyheder fra Berlingske Media Advertising